Disney го претстави својот конкурент на Netflix, и ако судиме само по најавените наслови на филмови и серии ќе биде нов гигант. Секако платформата започнува со работа во САД, а датата на која почнува официјалниот „пренос“ е 12 ноември. Што се однесува за Македонија засега нема официјална дата за останатите региони. Според првата најава Западна […]

Прочитај повеќе

Иднината на гејмингот е во стримањето и се поголем број од играчите ги користат апликациите кои овозможуваат споделување на играњето. Најголема платформа, барем засега, која овозможува лесно стримање, дури и преку копче на поновите конзоли како Xbox One и Playstation 4, и која нуди одлична дистрибуција на стримот кон поголема публика е Twitch TV. За […]

Прочитај повеќе