Никогаш немало повеќе судските спорови кои ги започнуваат патент троловите, отколку во моментов, покажуваат податоците кои ги презентира Ars Technica. Досега во 2015 година во САД се поднесени 3.050 тужби за интелектуална сопственост, од нив во дури 2.075 поднесувачи на тужбите се компании кои не ја користат технологијата за која ги започнуваат споровите. Или со […]

Прочитај повеќе

Европскиот регулатор и порача на Nokia дека судски спорови за секој патент кој го поседуваат не се опција со која може да профитира. Регулаторите и порачаа на компанијата да не стане „патент-трол“ откако производството на телефони отиде во рацете на Microsoft, а Nokia го задржа портфолиото на авторски права, јавува Associated Press. „Со оглед на […]

Прочитај повеќе