Сервисот за фотографии Getty Images отвори нова галерија за сите корисници на Oculus Rift. Фотографиите се со агол од 360°, што на сопствениците на Oculus ќе им овозможи искуство како да се присутни на овие локации. За сега нема премногу фотографии, но и Oculus и Getty Images ветуваат дека во галеријата континуирано ќе се додаваат […]

Прочитај повеќе

Mакедонските улици ќе го добијат Street View третманот. Наскоро, од 29-ти септември, ќе го забележите специјализираниот автомобил на Google кој ќе вози низ Македонија и ќе ги фотографира улиците за панорамски фотографии од 360 степени. Првите улиците кои ќе бидат фотографирани ќе бидат од Скопје и Битола, потоа Куманово, Прилеп, Тетово, Охрид и останатите градови […]

Прочитај повеќе

Направете си сам Street View, вели Google во најавата дека ги отвара мапите за краудсорсинг фотографии направени од корисници со Android телефон или DSLR фотоапарат. Новата опција за View заедницата дозволува во Google Maps да се додадат корисничките панорами од 360 степени од „омилените места“. Штом се поврзат фотографиите тие ќе бидат објавени на мапите, […]

Прочитај повеќе