Без сомневање иднината е во 3Д принтањето; органи, храна и уште куп други предмети од часовници до автомобили. Но иднината на принтерот нема смисол без можност за принтање на метални предмети. Група научници од Техничкиот универзитет Мичиген под водство на Џошуа Пирс разви 3Д принтер кој може да печати со метал, јавува Fast Company. Принципот […]

Прочитај повеќе