Што може да направите со стариот microUSB кабел кој веќе не функционира? Фрлете го! Или ако сте повешти и знаете да лемите може да го искористите за некој од овие примери. Не станува збор за премногу софистицирано прилагодување, но сепак не е лошо да знаете што правите. Ако не сте сигурни, можеби првото решение е […]

Прочитај повеќе

Наскоро microUSB приклучокот ќе биде заменет со USB Тype-C верзија која ќе биде реверзибилна, односно ќе може да биде приклучена од било која страна без опасност да се заглави во телефонот и таблет компјутерот. Конечно на IDF конференцијата во Кина за прв пат беше презентиран и можниот изглед на приклучокот. Според првата слика Type-C е […]

Прочитај повеќе

Започна креирањето и дизајнирањето на нов USB приклучок кој ќе може да се употребува во следната генерација на преносни уреди. Новиот конектор го следи досегашното именување и е наречен Type-C, и ќе биде осмислен до средината на следната година, известува Verge. Новиот кабел покрај димензиите ќе треба да ги исполни и следниве услови: да овозможи […]

Прочитај повеќе