Thunderbolt 3 кабелот e способен да пренесе филм со 4K резолуција за помалку од 30 секунди. Иако тоа е фасцинантна брзина, сепак поинтересната вест е дека ќе доаѓа со новиот стандарден USB-C конектор, јави Intel. Брзината на проток кој ќе ја овозможува новиот кабел е 40Gbps или двапати побрзо од 20Gbps на Thunderbolt 2. Покрај […]

Прочитај повеќе

По Apple Macbook, и Google го претстави својот прв лаптоп кој доаѓа со новиот USB Тype-C. Новата верзија на Chromebook Pixel доаѓа со новиот конектор, што е добра вест за фановите на симитеричниот конектор, бидејќи сега две од најголемите компании се позиционираа зад USB-C конекторот. „Сметаме дека сите треба да можат да користат еден полнач […]

Прочитај повеќе

Започна креирањето и дизајнирањето на нов USB приклучок кој ќе може да се употребува во следната генерација на преносни уреди. Новиот конектор го следи досегашното именување и е наречен Type-C, и ќе биде осмислен до средината на следната година, известува Verge. Новиот кабел покрај димензиите ќе треба да ги исполни и следниве услови: да овозможи […]

Прочитај повеќе