Македонски Телеком и ОХО, претставија едукативна мобилна апликација на македоснки со анимираниот лик Петко, кој треба да им помогне на најмалите да учат преку игра. Апликацијата содржи избор од интерактивни едукативни активности на македонски јазик кои помагаат за развој на основните логички операции кај децата и ја поттикнуваат нивната креативност. Иако моментално е достапна само […]

Прочитај повеќе

Little Jimmy Animal World е нова детска игра од македонските креативни агенции Futura и Synapse. Апликацијата е наменета за најмладите корисници под 5 години и има едноставна цел – да ги едуцира децата за животинскиот свет. Animal World користи интересни илустрации, звуци и зборови да ги запознае децата со животните, и да ги научи да […]

Прочитај повеќе

Фарма е нов aпликација на македонското студио CodeWell. Станува збор за iOS едукативна видеоигра на македонски, наменета за најмладите која покрај забавата ќе овозможи и тренирање на меморијата. „Фарма е многу забавна и интересна игра која ќе го занимава вашето дете, истовремено помагајќи му да ги научи буквите или да го провери читањето и да […]

Прочитај повеќе

Делфина е македонска Android апликација која е наменета за децата со посебни образовни потреби. Основна намена е да им помогне на децата со аутизам и пречки во развојот со учењето на говорот и јазикот. Развиена од Best Solutions, по препораки од Елена Ташкова, дефектолог – логопед од ОУ Гоце Делчев од Штип, и со помош […]

Прочитај повеќе