Дали сте посакале да фармате биткоини? Безбедносната компанија Malwarebytes предупредува дека можеби веќе копате во дигиталните рудници, иако не го знаете ова. Компанијата вели дека пронашла софтвер кој речиси половина од процесирачката моќ на компјутерот ја користи за собирање биткоини. Софтверот се маскира како еден куп непожелни и здодевни тулбари на вашиот прелистувач или агенти […]

Прочитај повеќе