Blockchain, технологијата која ја воведе Bitcoin, во иднина ќе има централно место и во глобалниот банкарски систем, вели Светскиот економски форум. Организацијата е исклучително влијателна, па прифаќање на технологијата без нивно одобрување е речиси невозможно. „Нашите наоди покажуваат дека техонологијата има потенцијал да ја оправда возбудата која ја предизвикува, и да ги промени финансиските услуги. Сепак, […]

Прочитај повеќе

Bitcoins.com е нов информативен сајт на една од најголемите берзи за биткоини, Mt.Gox, чија целе е да ги објасни предностите на се популарната дигитална валута која стигна до рекордна вредност од 1.000 долари, иако пред нешто помалку од година дена беше под сто долари. Иако страната е информативна, и засега се чини дека не навлегува […]

Прочитај повеќе