Последните извештаи поврзани со американската Агенција за национална безбедност (NSA) откриваат дека методолошкото прислушување на целиот Интернет е посериозно отколку што првично беше претставена. NSA всушност ги прислушува оптичките кабли на големите провајдери како Verizon, BT Group, Vodafone и Level 3 Communications, јавува New York Times. Иронично, дата центрите на компаниите се одлично обезбедени, со […]

Прочитај повеќе