Сите оние кои што работат со бројни фајлови распространети низ уште поголем број фолдери секојдневно се сретнуваат со потешкотии. Инстантното идентификување на саканиот фолдер знае да проблематично, особено доколку сте во трка со времето. Folder Painter е бесплатна алатка која ви помага побрзо да го идентификувате саканиот фолдер преку визуелна сигнализација. Имено, најчесто отвораните фолдери […]

Прочитај повеќе

По завршување на новогодишните празници, доаѓа еден краток момент кога сфаќаме дека магијата е зад нас, а предизвиците на новата година веќе земале бројче и чекаат на ред. За среќа, таквата реализација сѐ уште e далеку од нас. Но, кога моментот ќе дојде, и кога еуфоријата ќе почне да бледнее, свртете нов лист и започнете […]

Прочитај повеќе

Во една од септемвриските колумни на Џон Дворак, познатиот колумнист повлекува интересни паралели за чипуваната иднина на животните и луѓето. Од 2016 година, Велика Британија има воведено закон каде секој сопственик на милениче мора да се заземе за вградување микрочип под кожата на животното. На тој начин, доколку миленичето заталка некаде лесно се овозможуваат услови […]

Прочитај повеќе

Секоја обид да за мултитаскинг, или вршење неколку работи истовремено, завршува со намалена ефикасност, вели Ирл Милер, невролог од MIT, во текст за Guardian. Тој вели дека истражувањата покажуваат дека нашиот мозок не е направен за мултитаскинг и затоа не е ефикасен во правање на повеќе работи одеднаш, всушност како последица на ова се јавува […]

Прочитај повеќе

За разлика од повеќето апликации за продуктивност, Time Planner може да се пофали со убав дизајни и одлична опција да се следи ефикасноста. Апликацијата е организатор на обврски и потсетник, и може да послужи како календар, иако и покрај тоа што е поврзан за интегрираниот календар на iOS сепак не ги прикажува веќе поставените настани. […]

Прочитај повеќе