Што е venture capital? Во какви стартапи се инвестира? Колку пари? Дали е поважен тимот или продуктот? А што е воопшто инвеститор!? Сите овие прашања и други ќе може да ги поставите во Ask Me Anything (AMA) сесија со Татјана Забасу, инвеститор и директор на канцеларијата во Скопје на South Central Ventures. Ова е инвестициски […]

Прочитај повеќе

Дека преостанатите членови на Monty Python се подготвуваат за обединување е една од најдобрите вести која љубителите на легендите можеа да ја слушнат оваа недела. Само неколку часа откако се рашири веста, преостанатите членови на Monty Python се појавија на Reddit Ask Me Anything да ја потврдат веста – „Monty Python се повторно заедно.“. Целото […]

Прочитај повеќе