Според Microsoft, Windows Phone е на добар пат да ги стигне конкурентните Apple и iOS во бројот на апликации, но во реалноста мобилната платформа е среќна што конечно ја доби апликацијата што ја земаме здраво-за-готово на другите две платформи. Мicrosoft најави дека Facebook Messenger сега е достапен за Windows Phone Store, две години подоцна откако […]

Прочитај повеќе

Memorate e нова апликација за Windows Phone 8 со која се споделуваат спомени и асоцијации, креирана од стартапот H-Sense, составен е од интернационален тим од двајца македонски ко-основачи Александар Митревски и Јасна Тренгоска и еден ко-основач од Гана, Вилијам Асиама. Сите се студенти на Универзитетот за информатички науки и технологии Св. Апостол Павле oд Охрид, […]

Прочитај повеќе

Windows Phone корисници радувајте сте! Популарната апликација за споделување фотографии, Instagram, конечно пристигна на мобилниот оперативен систем на Microsoft. WP не е веќе изоставената платформа, туку сега е мејнстрим. Со апликации како Instagram, Vine, Twitter, и можеби наскоро официјален Snapchat, WP конечно е привлечен и за младите мобилни корисници. Според статистики на IDC, платформата има […]

Прочитај повеќе