Google конечно дозволи да ѕирнеме во новиот app development kit кој доаѓа за Glass. Презентацијата е дел од Glass хакатлонот кој се одржува во Сан Франциско, јавува Verge. Glass Development Kit (GDK) ќе овозможува апликациите да работат офлајн, и да добиваат наредби веднаш без чекање на одговор од облакот. Со GDK развивачите ќе можат директно […]

Прочитај повеќе