Од 14.ноември, една од најдобрите стратегии, како во поглед на кампањата, така и во поглед на мултиплеерот, ќе стане бесплатна за играње. Сите заинтересирани ќе можат да се втурнат во целосната кампања Wings of Liberty. Во случај да ја имате купено оригиналната StarCraft 2, ќе ја добиете Heart of the Swarm кампањата бесплатно, но понудата […]

Прочитај повеќе

Google се обидува да ги уништи сите кои ги сакате. Откако вештачката интелигенција победува во: шах, го и покер, Google сега се насочи кон компјутерските игри. Прва на листата е Starcraft. Google ќе ја користи Starcraft 2 за тренирање на DeepМind. DeepMind во соработка со Blizzard издадоа алатка која овозможува играчите на Starcraft да играат […]

Прочитај повеќе

Во пресрет на StarCraft 2 e-спортот, познатите издавачи Blizzard ќе започнат со продавање War Chest, првенствено за StarCraft 2, но и со неколку изненадувања за останатите нивни игри. 25% од продажбите на војниот ковчег ќе бидат одделени за StarCraft 2 е-спортот, односно првите 200 000 долари ќе бидат додадени на целокупната награда за BlizzCon 2017, […]

Прочитај повеќе

Дали сте подготвени за третото продолжение на StarCraft II?

Прочитај повеќе

Ким „viOLet“ Донг Хван е првиот Starcraft 2 играч кој е добитник на спортска виза за влез во САД и истовремено еден од првите гејмери кои се квалификуваа за ваков вид на виза, јави National Public Radio. Претходно ваков вид на виза P-1A, доби и канадскиот League of Legends играч Дени „Shiphtur“ Ли. Ким Донг […]

Прочитај повеќе

На 11 март, точно на полноќ излегува второто продолжение на StarCraft 2 – Heart of Swarm. Заедно со светската премиера, и овој пат, како што беше со излегувањето на Diablo 3, Niko компјутери ќе организира полноќна продажба. На настанот ќе има мини турнир со награди за присутните, квиз, но пред се ќе биде собир за гејмерите и фановите […]

Прочитај повеќе

Нешто подоцна од останатите своите финансиски податоци за првиот квартал ги објави и Activision Blizzard.  За трите месеци кој завршуваат на 30 јуни, објавија профит од 355 милиони долари од продажби вредни 1.1 милијарди долари. Со ова Аctivision Blizzard ја подобриле продажбата од лани за 13%. Најдобро продавана игра во Америка и Европа во овој период […]

Прочитај повеќе