(Овој текст е дел од серијалот на IT.mk кој има за цел да ги промовира локалните компании кои се присутни на сервисот ИТ Индекс) ПРОФИЛ 1. Датум кога официјално започнавте со работа: Како дел од Иновејшн, постоиме од 02.10.2006 година. На 16.01.2012 година, iVote се одвои како посебна компанија, со главна мисија континуиран развој и […]

Прочитај повеќе

Македонската компанија iVote.mk и неговите основачи Гоце Арменски и Љупчо Антовски се најдоа во извештајот „Тајните на успехот 2014-2015“ на Европската Комисија. Извештајот е наменет да ги истакне компаниите кои ја движат и трансформираат економицијата користејќи ги новите технологии. iVote е позната по својот Demokra сервис кој помага да се модернизира гласањето и избирачкиот процес. […]

Прочитај повеќе

Локалната ИТ сцена е сè уште млада и неискусна споредено со соседните држави како Србија, Хрватска и Бугарија. И иако во Македонија нема кој-знае колкава поддршка за стартапите (читај: пари и инвестиции), тоа што влева оптимизам е што има стартап-инкубатори кои се вгнездија во регионот во потрага по нови идеи. Затоа, ако лани видовме како […]

Прочитај повеќе

Македонскиот сервис за гласање, iVote.mk, се најде помеѓу 25-те победници на European Venture Contest 2013 кој се одржа на 9-ти и 10-ти декември во Дизелдорф, Германија. На настанот, oрганизиран од Europe Unlimited, учествуваа над 120 компании со 800 апликации, од кои беа избрени само десетина победници во три категории. Според европското жири, составено од инвеститори […]

Прочитај повеќе

iVote.mk оди во Диселдорф на European Venture Summit каде ќе се натпреварува со други светски стартапи пред влијателни ангел-инвеститори. Патот до Германија е обезбеден со победата на Balkan Venture Forum кој викендов се одржа во Тирана преку викендов. BkVF е настан на кој се собираат регионални стартапи, иновативни компании и инвеститори кои трагаат по следното […]

Прочитај повеќе