Една од најголемите комании за сметководство, Deloitte е цел на сајбер напад. Податоците на корисниците, помеѓу кои имејл адреси и содржина на електронската пошта се пробиени. Компанијата има претставништво и во Македонија, но според објавените податоци цел на нападот се клиенти од САД. Делоит обезбедува ревизија, даночно советување и совети за сајбер безбедноста на некои од најголемите […]

Прочитај повеќе

Нема потреба да се плашите од технологијата, барем додека не добиеме автономни роботи кои размислуваат за себе и сакаат да го поробат човештвото. Технологијата сепак се покажува како корисна иновација која во последниве 140 години всушност креирала повеќе нови професии отколку што помогнала да се затворат, вели истражувањето направено од економисти на консултантската компанија Deloitte. […]

Прочитај повеќе

Четири хрватски и една српска компанија се помеѓу 50 најбрзо растечки технолошки компании во Централна Европа и се добитници на Deloitte Technology Fast 50 Central Europe наградите, јавува Netokracija. Српската компанија која работи на дигитално процесирање на сигнали Bitgear Wireless Design Services е на второто место со раст од 1.872 отсто во последните пет години; […]

Прочитај повеќе