Holomite е семеен дигитален асистент кој благодарение на холограмското решение се разликува од конкуреницијата. Уредот го произведува Vortechs Media, чиј основач е Столе Китановиќ. Holomite истовремено е повеќе работи. Главната функционалност му е монитор за надгледување на бебиња, па Holomite доаѓа со можност за видео и аудио стрим. Истовремено, уредот е и музички плеер и овозможува […]

Прочитај повеќе

eMall е нова македонска е-продавница која, според основачите Столе Китановиќ и Костадин Стојчев, e поразлична од другите е-продавници поради концептот на „онлајн трговски центар“ кој овозможува на сите македонски корисници да продаваат продукти кои ќе им бидат испорачани од врата на врата. eMall нуди можност за брендовите да си отворат своја продавница, додека индивидуалните продавачи […]

Прочитај повеќе