Се чини дека по користењето на iPhone како микроскоп за пронаоѓање на цревни паразити, но и употреба на телефонот за рана детекција на ракот, на ред дојдоа нови позабавни предизвици. 3D Touch е технологија која го мери допирот на екраните на телефоните, односно детектира дали притискате многу или малку врз екранот. Бидејќи може да ги […]

Прочитај повеќе

Apple на својот голем WWDC 2015 настан во среда претстави два нови телефони, iPad Pro, Apple TV конзола и неочекувано Apple Pencil – пенкало за таблет компјутерите за кое култниот директор Стив Џобс велеше дека е лош уред кој „никој не го сака и постојано се губи“. Но, пенкалото сега се чини како неопходно за […]

Прочитај повеќе

Nokia наскоро ќе ја претстави Lumia 1520 серијата со два нови 6-инчни Windows Phone 8.1-телефони кој засега се познати под имињата Moneypenny и Goldfinger, јавува The Verge. Телефоните ќе доаѓаат со технологија на која Nokia работи веќе повеќе години 3D Touch. Технолoгија која со помош на сензор детектира гестикулации и движења кои нe го допираат […]

Прочитај повеќе