Сите Windows Phone ентузијасти и програмери од денес ќе можат да ја симнат Developer Preview верзијата на 8.1. Да не згрешите, ова не е конечната верзија на следната надоградба на мобилниот оперативен систем, која покрај куп новини го има и гласовниот асистент на Microsoft, Cortana; туку е рана верзија со која развивачите ќе може да […]

Прочитај повеќе

Microsoft ги објави сите поправки и новитети за надградбата Windows Phone 8.1 на едно место, и од тоа што може да се види досега, корисниците на Windows Phone имаат причина да бидат возбудени. Без сомневање најважен додаток на Windows Phone 8.1 е најaвениот личен асистент Cortana. Како и асистентот на Google и Cortana доаѓа со […]

Прочитај повеќе

Кога станува збор за оперативните системи за паметните телефони, последниве неколку месеци фокусот речиси целосно е на надградбата за Windows Phone 8.1. Покрај надградбите кои Microsoft ги прави на барање на корисниците, најчесто спомнувана нова функција е додавањето на гласовниот асистент Cortana. Cortana и дефинитивно ќе дојде со Windows phone 8.1 надградбата, јавува Verge. Порталот […]

Прочитај повеќе

Windows Phone со 8.1 Blue надградбата ќе има swipe тастатура. Microsoft работи на интегрирање на тастатура за Windows 8.1 со која ќе може да се пишува со движење на прстите, не со куцање, а благодарение на сајтот Unleash the phone, веќе може да видиме и како ќе функционира тастатурата. Слично како и Android тастатурата, корисниците […]

Прочитај повеќе

Nokia наскоро ќе ја претстави Lumia 1520 серијата со два нови 6-инчни Windows Phone 8.1-телефони кој засега се познати под имињата Moneypenny и Goldfinger, јавува The Verge. Телефоните ќе доаѓаат со технологија на која Nokia работи веќе повеќе години 3D Touch. Технолoгија која со помош на сензор детектира гестикулации и движења кои нe го допираат […]

Прочитај повеќе