На 13-ти октомври, четврток во Јавна соба (Public Room), Summer Work and Travel Alumni Македонија во соработка со Младински Инфо Клуб Скопје, ќе го организира првиот по ред CareerLaunch саем за започнување на кариера во најиновативните македонски tech и стартап компании. Настанот ќе трае од 14:00 до 19:00 часот и ќе учествуваат 15 компании, 7 […]

Прочитај повеќе

PopTech е настан кој се одржува во Камдејн, Мејн, а по својата замисла е многу сличен на TED. Организиран е пред речиси 20 години од Боб Меткалф, Џон Скали и нивни истомисленици. Слично како и TED, темите кои на почетокот беа исклучиво за технолошкот развој, се проширија на уметности, култура, социјална инивација, но и прашања […]

Прочитај повеќе