Facebook тестира постови кои ќе бидат со одреден период на траење, а потоа самите ќе избришат. Опцијата први ја забележаа корисниците на iOS апликацијата, а друштвената мрежа за The Next Web потврди дека тестираат ваква опција. „Работиме на мал пилот проект за функција за iOS која ќе им овозможи на луѓето да закажат бришење на […]

Прочитај повеќе

Snapchat, aпликацијата за споделување на пораки кои се бришат по неколку секунди, одби понуда од Facebook вредна 3 милијарди долари во кеш, пишува WSJ. Понудата е за три пати повеќе од што друштвената мрежа плати за Instagram, кој тогаш, и сега, е далеку попопуларен сервис. Само понудата е доволно неверојатна и изненадувачка, камоли тоа што […]

Прочитај повеќе