Германскиот хакер Sascha288 сподели интересни фотографии од неговиот проект DIY Hackintosh. Цената на компонентите кој не спаѓаат во комјутерски хардвер е околу 60 долари, а целиот компјутер е сместен во канта за ѓубре наместо куќиште. Иако хардверот не e толку импресивен и моќен како вистинскиот Mac Pro, импровизираната верзија има i3-процесор, Radeon 7750, SSD и […]

Прочитај повеќе

Покрај тоа што на најголем дел од техничката роба и се радуваме како деца кога ја купуваме и инсталираме, само неколку години подоцна, кога ќе дојде нејзината замена, и кога треба да се фрли, техничката роба станува проблематична. Mashable има одбрано неколку интересни „направи си сам“ идеи што да направите со старите скенери, принтери или […]

Прочитај повеќе