Влегувањето на Google Play сервисите за музика и филм се одлична вест за македонските корисниците кои до сега имаа ограничени пристапи до вакви стриминг сервиси. Но, ако Google Play Music е радост! што го имаме бидејќи нуди бесплатен стриминг на 20.000 песни преку било кој уред, Google Play Movies не е баш толку атрактивен сервис. […]

Прочитај повеќе

Google пoлека го збогатува искуството со нивните очила за проширена реалност Glass додавајќи сега интеграција со Play Music. Корисниците ќе можат да си ги поврзат своите музички колекции oд Play и да си стримаат музика додека ги носат очилата. Како што пишува New York Times, музичкиот сервис на Google нема да биде единствен музички сервис […]

Прочитај повеќе