The Confide е апликација која ја користи персоналот на Белата куќа кога сака безбедно да го оговара претседателот Трамп. Апликацијата не е нова, постои три години, но сега е популарна во Вашингтон, јавува Business Insider. Моделот со кој апликацијата ја обезбедува тајноста на овие разговори е едноставен и потсетува на Snapchat. Прво пораките се end-to-end криптирани […]

Прочитај повеќе

Загрижен дека мобилните апликации за чет ќе го одвлечат вниманието на корисниците од друштвената мрежа, Facebook се реши да го купи WhatsApp за неверојатни 19 милијарди долари. Оваа сума, која Facebook на WhatsApp ќе му ја исплати во пари и акции, е рекордна зделка во ИТ индустријата до сега. Oколу 4 милијарди ќе бидат исплатени […]

Прочитај повеќе

Да се биде млад генијалец денес не е доволно само да се знае како да се направи убаво-дизајнирана апликација, туку и да се има бизнис план доволно убедлив да собере 200.000 долари инвестиција. Критериумот е висок за повеќето од нас, но не и за 14-годишниот Даниел Сингер и неговата мобилна апликација за анонимни пораки. Backdoor […]

Прочитај повеќе