Rockstar Consortium, составен од Apple, Microsoft, BlackBery, Ericsson и Sony започна сериозна патент војна против Google и производителите кои го користат Android оперативниот систем на своите телефони и таблет компјутери, вклучувајќи ги Asus, HTC, Huawei, LG, ZTE, Samsung и Pantech. Rockstar здружението беше креирано во 2011-та година откако неколкуте ИТ гиганти го откупија портфолиото со […]

Прочитај повеќе

Koга Microsoft и Apple, кои од секогаш се фаќаа за гуша, ќе започнат да легнуваат во ист кревет, тогаш започнувате да се запрашувате што се случува. Вака Google го започна својот блог пост во кој ги обвини двете софтверски компании, заедно со Oracle, за организирана кампања против Android. Адвокатот на Google, Дејвид Друмонд вели дека […]

Прочитај повеќе