Google ги прогласи настаните кои ја одбележаа годната според пребарувањата, можеби очекувано на прво место е Нелсон Мандела, лидерот без кој не може ниту да се замисли модерна Африка. Во најпопуларните пребарувања во изминатата година се и немили настани кои не погодија во 2013, терористичкиот напад врз Бостонскиот маратон и разурнувањето кое го направи тајфунот […]

Прочитај повеќе

Супер-тајфунот Хајан кој ги погоди Филипините зад себе остави над 10.000 загинати и 600.000 раселени, јавува Reuters. Дел од преживеаните немаат храна, вода, ниту лекарства, а хуманитарните напори се отежнати поради пречки на патиштата. И додека на теренот се проценува првичната штета и се прават напори за олеснување на проблемите кои ги имаат преживеаните, неколку […]

Прочитај повеќе