Следниот голем напредок во медицината може да биде донесен од 3Д-принтерите кои во блиска иднина ќе може да принтаат со живи клетки. Напредокот е овозможен пред се од развојот на технологијата и се пософистицираните принтери и софтвер, но и напредокот во регенеративната медицина, вели Forbes. Кевин Шејкшаф, професор по фармација од Универзитетот на Нотингем, Англија, […]

Прочитај повеќе