Акциите на Twitter се искачија за скоро двојно повеќе, на 46 долари, иако компанијата го отвори своето надавање со 26 долари. Излегувањето на Twitter на берзата е второто најголемо деби на ИТ компанија по Facebook во мај 2012-та година. Вредноста на сервисот на микро-блогирање е проценета на 18 милијарди долари, додека Facebook беше проценет на […]

Прочитај повеќе