Истражувачите од Универзитетот Корнел од САД работат на систем кој на роботите ќе им овозможи помош да одберат оптимална траекторија за движење или поместување на предметите без да избодат некого, известува TechCrunch. Корисниците ќе може да го корегитаат или тренираат роботот за побезбедно движење, а помошта ќе биде потребна за роботот да научи дека остри […]

Прочитај повеќе