Австралија е првата земја во која ќе може да купите автомобил со дигиталната валута биткоин. Но, се работи за крос-кантри комерцијални возила oд производителот TomcarVentureBeat дека компанијата сака да биде иновативен производител на возила кој е подготвен да ги смени старите системи на дистрибуција, набавки и сега дури и платежните системи. Според него, биткоините ќе […]

Прочитај повеќе