BlackBerry, поранешен Research in Motion, нема да се продаде на најголемиот акционер Fairfax Financial Holdings, туку од нив и други финансиери ќе добие 1 милијарда долари инвестиција. Оваа одлука доаѓа по веста дека Fairfax, кои имаат 10% oд компанијата, не успеа да најде партнери кои ќе го купат BlackBerry од акционерите за 4,7 милијарди долари. […]

Прочитај повеќе