Иако дел од натпреварите се веќе започнати, денес официјално започнуваат Олимписките игри. Google нè потсети на Олимпијадата со супер интересни 16-битни мини видеоигри кои може да ги играме во прелистувачот. Играта (Google Doodle) е достапна веднаш со отворањето на Google Chrome или ако користите некој друг пребарувач може да отидете на страницата на пребарувачот (google.com). […]

Прочитај повеќе

Секако дека можете да пронајдете куп начини за да си ја намалте продуктивноста. Сепак, можеби најдостапни се кусите Google Doodle со кои Google промовира некои настани. Она што е интересно е дека овие куси игрички се поиграни од куп ААА наслови. Неодамна Mashable креираше листа од десетина игри кои се помеѓу најдобрите, еве дел од […]

Прочитај повеќе

Google денес го одбележува роденденот на Шакунтала Деви, индијката која ќе остане запаметена како „човек-калкулатор“. Г-ѓа. Деви е родена во Индија на 4 ноември 1929 година со способноста за помнење на броеви и сложени математички операции кои ги покажала во рано детство, кога заедно со нејзиниот татко била дел од циркус. Од 1950 до 1970 […]

Прочитај повеќе