Rockstar Consortium, составен од Apple, Microsoft, BlackBery, Ericsson и Sony започна сериозна патент војна против Google и производителите кои го користат Android оперативниот систем на своите телефони и таблет компјутери, вклучувајќи ги Asus, HTC, Huawei, LG, ZTE, Samsung и Pantech. Rockstar здружението беше креирано во 2011-та година откако неколкуте ИТ гиганти го откупија портфолиото со […]

Прочитај повеќе