MarkO, македонскиот локациски потсетник на CodeWell доби нова верзија во која се додадени интересна функционалност за зачувување на постојана локација. MarkO е to-do апликација за Android и часовниците со Android Wear која наместо да ве потсетува според време, ве потсетува според локација, пример ве потсетува дека треба да купите млеко кога ќе поминете покрај супермаркет. […]

Прочитај повеќе

Локацискиот потсетник МаркО влезе во јавна бета фаза со која македонското студио, и креаторот на МаркО, CodeWell, сака да привлече заинтересирани тестери да ја пробаат апликацијата и да помогнат во нејзиниот развој. CodeWell го промовира МаркО како локацискa to-do листа, односно потсетник кој ќе ве потсети за задачите кога сте блиску до одредена локација, пример […]

Прочитај повеќе

Македонскиот локациски асистент, МаркО, влезе меѓу десетина финалистите на стартап акселераторот на Rockstart од Амстердам. Со тоа CodeWell, студиото за MаркО, ќе добие инвестиција за да продолжи со развојот на апликацијата која беше стартувана за Android пред шест месеци, има верзија за паметен часовник, и најавена е и iOS верзија. CodeWell не сакаше да открие […]

Прочитај повеќе

Brainminder е нова македонска апликација на Марија Наумовска која ја користи локацијата за да биде „нешто повеќе од класичен потсетник“. Наместо да ги памтите обврските, апликацијата ќе ве потсети за нив кога ќе пристигнете на локацијата каде треба да бидат извршени, пример, да купите намирници ако сте блиску до некоја продавница или да платите сметки […]

Прочитај повеќе