По Google, Volvo и Mercedez, сега и германскиот производител Audi започна со тестирање на автономни автомобили на јавни патишта. Тестовите, кои се прават во Флорида бидејќи таму има закон кој ги легализира роботските возила, имаат за цел да покажат дека модифициран Audi A7 е безбеден автономен автомобил кој за некоја година ќе може да се […]

Прочитај повеќе

Кога излезе мината година процесорот на iPhone 5S ги изненади и воодушеви сите, пред се бидејќи A7 беше брз, но и беше првиот 64-битен процесор за паметен телефон за кој не се знаеше многу бидејќи Apple е секогаш таинствен за својата технологија. Но, благодарение на Anandtech конечно се познати спецификациите на A7-Cyclonе. Интересно дури и […]

Прочитај повеќе

Љубопитниот тим на iFixit кои не можат да сочуваат уред повеќе од еден ден, го расклопија најновиот и најтенкиот таблет компјутер од Apple, iPad Air. Уредот доби пофалби за своите моќни перформански со 80% подобрувања од претходната генерација iPad 4, благодарение на A7 процесорот кој е ист како на новиот iPhone 5S, но е за […]

Прочитај повеќе