Кошаркарот на шампионот во NBA лигата, ѕвездата на Мајами, Крис Бош е заштитно лице на кампањата која треба да ги натера децата во САД да се заинтересираат за програмирање. Бош и самиот програмирa и е убеден дека сите треба да научат да програмирааt, од бездомници до децата. Тој во Wired напиша колумна во која објаснува […]

Прочитај повеќе