Пред неколку години трендот покажа дека се поголем е бројот на интернет корисници кои се приклучуваат од мобилна мрежа. Последното испитување на состојбата покажува дека се поголем е бројот на корисници кои немаат „фиксен“ интернет. Истражувањето на PewInternet покажува дека бројот на корисници кои имаат мобилен интернет е поголем, но истовремено бројот на корисници кои имаат […]

Прочитај повеќе

Статистиката кажува дека Македонија за жал не е поврзана земја. Интернет имаат само 65,1 отсто од домаќинствата, додека другите велат дека не им треба интернет, ниту пак имаат знаење како да го користат, покажува најновиот извештај од Државниот завод за статистика. Забележан е пораст од 6,8 отсто на поврзани домаќинства споредено со 2012-та година, но […]

Прочитај повеќе