Во 2015-та година имавме неколку кул вести поврзани со игрите на табла – имавме вести дека познати македонски илустратори цртаат карти, имавме вести за прва македонска игра на табла, а при крајот на декември имавме и еден фантастичен настан во Македонија – се одржа првиот официјален Hearthstone турнир на кој учествуваа над 150 фанови на […]

Прочитај повеќе

Игрите со карти стануваат се популарни на интернет, а дури ни најпопуларната игра со карти Magic не може да ја победи Hearthstone. Минатата година игрите со карти заработија 1,2 милијарди долари, а до крајот на годинава се очекува за 100 милиони долари да ја надминат оваа бројка, вели Super Data Search. Најголем заработувач во категоријата […]

Прочитај повеќе

Игрите на табла се неизбежна иконографија кога станува збор за светското поимање на гиковите насекаде. Ако светот досега речиси целосно ја прифати оваа култура, во Македонија овој дел е оставен на ентузијазмот на Владимир Трајчевски, Самоил Петрески и Виктор Георгиев, тројцата основачи на единствената продавница за игри на табла и друштвени игри со карти „Гоблин“. […]

Прочитај повеќе