Има некое непишано правило каде повеќето гејмери го резервираат месецот октомври за преигрување хорор игри. За публиката од запад, ова е магичен период каде полека се поплочува патот до Halloween – еден од најпопуларните празници во годината. Во Македонија, празникот се крева на исклучително суптилна нота и, покрај едночасовно одбележување во училиштата, обично не му […]

Прочитај повеќе

Rocket League, една од по откачените хибриди кои храбро комбинираат елементи од тркачки игри и фудбал, започна со Halloween настан. Насловен како Haunted Hallows, играчите ја имаат уникатната можност да отвораат кутии со плен со предмети кои се во духот на ваквото празнично расположение. Интересно е тоа што кутиите нема да се отвораа со клучеви […]

Прочитај повеќе

Ridicolo e апликација за дигитален маскембал. Стартувана од македонското студио Web Factory како апликација за Ноќта на вештерките, со Ridicolo корисниците можат да креираат смешни лични фотографии со додавање на цртани FX елементи. Според Web Factory, Ridicolo за iOS е пример за како да се „користат техничките можности на паметните телефони за забавно искуство“. Благодарение […]

Прочитај повеќе