Одлични вести за сите кои гејмери кои сакаат да стримаат и гледаат видеоигри. YouTube Gaming официјално е достапен и за прв пат по долг период Twitch има сериозна конкуренција. За сега сервисот е достапен на веб, но има iOS и Android апликации кои за сега се достапни единствено во САД и Велика Британија. Сервисот доаѓа […]

Прочитај повеќе

Рачната Android конзола од Nvidia, Shield конечно дочека излегување на финалната верзија на GameStream функцијата. Покрај ова сепак најголема надградба е префрлањето на Android 4.3 оперативен систем, а корисниците сепак најмногу ќе се радуваат на тоа дека производителот изнајде начин да го зголеми бројот на игри кои се компатибилни со џојстикот. Gamepad Mapper е нова […]

Прочитај повеќе