Ограничениот напредок на хардверот е една од главните причини за недостатокот на нови модели, па во последно време Windows 10 е главна рекламна точка за најголем дел од продажбите на лаптоп компјутерите. Но, во сериозна потреба од подновување се и компјутерите на Apple. Дел од компјутерите кои ги продава Apple не се променети најмалку две […]

Прочитај повеќе

Најголем дел од медиумите се подготвуваат да ги извадат своите лопати и да ја погребаат PC индустријата, прогласувајќи ја за мртва. Но, блогот Idiallo прави интересна анализа на моменталната состојба со десктоп комјутерите и уредите кои во моментот се на врвот, паметните телефони, за да покаже дека PC-јата не се непотребни, туку се доволно добри […]

Прочитај повеќе