Дванаесет годишен тинејџер е осомничен за сајбер напад на неколку владини и полициски веб сајтови во 2012 година. Се проценува дека момчето, кое е од Квебек направило штета од 60.000 долари, пренесува Toronto Sun. Момчето кое поради годините останува анонимно, ја прифаќа одговорноста за рушење на сајтовите на полицијата на Монтерал, страната на Квебек – […]

Прочитај повеќе