Apple објави дека новиот Mac Pro со цилиндричен дизајн излегува во продажба. Компјутерот доаѓа со четири јадрен процесор Xeon E5 на 3.7 GHz, RAM до 64 GB и комбинација на две AMD Fire Pro во Crossfire со расположива меморија до 6 GB. Претпродажбата на MacPro започнува од денес, а веста на својот профил ја пренесе […]

Прочитај повеќе

Koга Apple го престави Mac Pro, дизајнот на десктоп компјутерот не остави без зборови. Секако дека очекувавме компјутерот, достапен од декември за 3.000 долари, да биде моќно чудовиште, но бевме изненадени од креативено склопените компоненти во цилиндрично куќиште. Проблемот со таа креативност, вели Apple, е што морале да најдат поразличен процес на производство на алуминиумскиот […]

Прочитај повеќе