Шестнаесет годишниот Емин Хоџиќ и седумнаесет годишниот Аднан Мујиќ, креатори на Light Docs, се победници на Startupbootcamp натпреварот одржан во склоп на #SarajevoFTW во Сараево. Како награда добија претставување на престижниот TechCrunch Disrupt Startup Alley во Лондон кој ќе се одржи од 18 до 21 октомври. Идејата зад Light Docs е да ги поедностави сложените […]

Прочитај повеќе

Од локациски потстник за iPhone, до решенија за ресторани, SaaS решенија за бизниси и видео-конференциски системи… Ова се осумте стартапи кои се вклучуваат на Start програма на ново-основаниот акселератор SuperFounders Skopje.Локалните стартапи, некои само нецелосно изработени, други веќе објавени во бета, преку Start програмата ќе добијат менторство и сугестии за како да напредуваат, и да […]

Прочитај повеќе