Иако започна како Brainminder, по завршување на Start програмата на стартап акселераторот SuperFounders Скопје, апликацијата на Maрија Наумовска, која ја претстави како „нешто повеќе од класичен потсетник“, се ребрендира во Theremind. Заедно со новото име, апликацијата на која се прават завршните детали, доби и нови функционалности како испраќање на локација до пријателите за да ги […]

Прочитај повеќе

Brainminder е нова македонска апликација на Марија Наумовска која ја користи локацијата за да биде „нешто повеќе од класичен потсетник“. Наместо да ги памтите обврските, апликацијата ќе ве потсети за нив кога ќе пристигнете на локацијата каде треба да бидат извршени, пример, да купите намирници ако сте блиску до некоја продавница или да платите сметки […]

Прочитај повеќе

Од локациски потстник за iPhone, до решенија за ресторани, SaaS решенија за бизниси и видео-конференциски системи… Ова се осумте стартапи кои се вклучуваат на Start програма на ново-основаниот акселератор SuperFounders Skopje.Локалните стартапи, некои само нецелосно изработени, други веќе објавени во бета, преку Start програмата ќе добијат менторство и сугестии за како да напредуваат, и да […]

Прочитај повеќе