Американските власти „со години“ го прислушувале телефонот на германската канцеларка Ангела Меркел, пишува Der Spiegel. Извештајот вели дека германските власти собрале доволно информации за да се соочат со американските колеги. Националната агенција за безбедност на САД, NSA, е вмешана во скандали за прислушување на онлајн сервисите и интернационалните организации, откако поранешниот аналитичар на CIA, Eдвард […]

Прочитај повеќе