Вашиот компјутер е под константен ризик да биде инфициран од потенцијално несакани програми (PUP или Potentially Unwanted Programs),  адвер или ленти со алатки кои никој не ги сака, а сепак успеваат да најдат начин да се вдомат во вашиот прелистувач. Како да ова не е доволно, често се случува да се наметнат и скриени штеточини […]

Прочитај повеќе

Креаторот на безбедносниот софтвер Malwarebytes одлучни на покреативен начин да се справи со пиратирањето. Сите корисници кои на било кој начин дошле до клуч за активиација, без разлика дали преку измама или ги пронашле клучевите на некои од „warez“ сајтовите, ќе добијат легален софтвер и клуч кој ќе можат да го користат следните 12 месеци. […]

Прочитај повеќе

Дали сте посакале да фармате биткоини? Безбедносната компанија Malwarebytes предупредува дека можеби веќе копате во дигиталните рудници, иако не го знаете ова. Компанијата вели дека пронашла софтвер кој речиси половина од процесирачката моќ на компјутерот ја користи за собирање биткоини. Софтверот се маскира како еден куп непожелни и здодевни тулбари на вашиот прелистувач или агенти […]

Прочитај повеќе

Додека апликациите за заштита голем период се присутни, задолжителни и играат голема улога кај компјутерите, со зголемувањето на мобилните оперативни системи и бројот на апликации и безбедноста на мобилните се става под знак прашалник. Една од поновите апликации за заштита на вашиот Android телефон е Malwarebytes Anti-Malware. Апликацијата е наменета да ве заштити од малициозен […]

Прочитај повеќе