Безбедносната фирма McAfee вели дека го откриле најголемиот сајбер напад до сега кој во период од пет години таргетирал куп светски организации како Олимпискиот комитет, Обидинетите нации, безбедносни компании, вкупно 72 организации и влади од 14 земји. Крстен од McAfee како „Операција сомнителен стаорец“, според Remote Аccess Тool (англ. rat = стаорец), сајбер нападот бил […]

Прочитај повеќе