Стартапи, ако барате шанса, тогаш може да ја имате на сцената на Balkan Venture Forum (BkVF), кој за првпат ќе се одржи во Загреб, на седмото издание од своето постоење. Целта на BkVF е да помогне во создавањето на повеќе бизниси и остварување на лични контакти во рамките на индустријата. Конференцијата на BkVF во Хрватска […]

Прочитај повеќе

iVote.mk оди во Диселдорф на European Venture Summit каде ќе се натпреварува со други светски стартапи пред влијателни ангел-инвеститори. Патот до Германија е обезбеден со победата на Balkan Venture Forum кој викендов се одржа во Тирана преку викендов. BkVF е настан на кој се собираат регионални стартапи, иновативни компании и инвеститори кои трагаат по следното […]

Прочитај повеќе

Стартапите од регионот, вклучувајќи ги и тие од Македонија, имаат време до 20-ти октомври да аплицираат за Balkan Venture Forum кој ќе се оддржи на 14-ти ноември во Тирана, Албанија. Настанот е продолжување од BvKF собирот во Софија, но Александар Тасев, основачот на инвестицискиот форум и ко-основач на SuperFounders Skopje, вели дека во Тирана ќе […]

Прочитај повеќе